header

English (UK)slovensko (Slovenija)

DOMOV   I VINO   I  SOK   I   HIŠA ŠTEKAR   I   KONTAKT
preslednica

REBULA    I   SIVI PINOT   I  MALVAZIJA   I  FILIP   I  EMILIO CUVEE   I  CABERNET SAUVIGNON   I  MERLOT   I  PENINA EMMA   I  EROS rose

merlot

MERLOT

Merlot je ena najbolj zastopanih rdečih sort Goriških Brd, k nam pa prihaja prav tako iz Francije. Lahko rečemo, da gre za "veliko" vino, ki nam ga tvori njegova prijetna sadnost in ekstraktnost.

VINOGRADI:  Pročno, Čotovo

STAROST VINOGRADOV:  od 10 do 50 let

VENIFIKACIJA

V polni zrelosti ekološko pridelano grozdje ročno poberemo, razpecljano skozi pecljalnik. Maceracija 20 - 25  dni brez dodanih kvasovk in brez kontrole temperature. Po stiskanju gre vino v inox posode, kjer počakamo par ur, da se umiri ter ga nato damo v rabljene 500 L hrastove sode, kjer se prične spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami.

ZORENJE

V hrastovih sodih vino zori cca. 12 - 14 mesecev. Nato se vino pretoči in brez filtriranja polni v steklenice. Pri polnjenju ne dodajamo dodatnega žvepla.

OPIS VINA

Je rubinaste barve, na vonju pa je zelo bogat z  lepo cvetlico po gozdnih sadežih, suhih sliv, kave, vanilije in rahlega cimeta. Na okus je saden, polnega telesa, z lepo zaokroženo kislino in elegantnimi tanini.

Temperatura serviranja:  od  17 do 19° C


Vsebina: 0,75 L