header

English (UK)slovensko (Slovenija)

DOMOV   I VINO   I  SOK   I   HIŠA ŠTEKAR   I   KONTAKT
preslednica

REBULA    I   SIVI PINOT   I  MALVAZIJA   I  FILIP   I  EMILIO CUVEE   I  CABERNET SAUVIGNON   I  MERLOT   I  PENINA EMMA   I  EROS rose

malvazija

MALVAZIJA

Kot rebula, ki je bila v zgodovini zapostavljena sorta je tudi malvazija vedno bolj priljubljena.Iz nje se lahko naredi vrhunska vina, saj je zelo ekstraktna in mineralna. Sicer je malvazija bolj razširjena v Istri, a tudi naša laporna tla ji dajo njeno značilno mineralnost in intenzivno aromo.

VINOGRADI: Pročno.
STAROST VINOGRADOV: 3 – 6 let

VENIFIKACIJA

V polni zrelosti ekološko pridelano grozdje ročno poberemo, razpecljano skozi pecljalnik. Maceracija 24 ur brez dodanih kvasovk in brez kontrole temperature. Po stiskanju gre vino v inox posode, kjer počakamo par ur, da se umiri ter ga nato damo v rabljene 400 L akacijeve  sode, kjer se prične spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami.

ZORENJE

V akacijevih sodih vino zori cca. 8 - 10 mesecev. Nato se vino pretoči in brez filtriranja polni v steklenice. Pri polnjenju ne dodajamo dodatnega žvepla.

OPIS VINA

Malvazija je zlato-rumene barve, značilno cvetno noto po akaciji ji da seveda les soda, zaznamo pa zeliščne note po baziliki, timijan in dozorelo tropsko sadje. Vino je polno, mineralno, harmonično in z elegantnim pookusom.

Temperatura serviranja: od 10 do 12° C

Vsebina: 0, 75 L