header

English (UK)slovensko (Slovenija)

DOMOV   I VINO   I  SOK   I   HIŠA ŠTEKAR   I   KONTAKT
preslednica

REBULA    I   SIVI PINOT   I  MALVAZIJA   I  FILIP   I  EMILIO CUVEE   I  CABERNET SAUVIGNON   I  MERLOT   I  PENINA EMMA   I  EROS rose

emilio

EMILIO

Emilio je cuveé belih sort sauvignonasse, rebula in sivi pinot. Ime je dobil po pradedu, ki je začetnik vinarstva v Hiši Štekar. Cuveé v 80 % sestavlja sauvignonasse oz. furlanski tokaj. K nam je prišel iz severne Italije. Gre za zelo prefinjeno in elegantno vino, polnega in intenzivnega okusa.

VINOGRADI:  Pročno, Španc, Brajda, Čotovo, Početrtka
STAROST VINOGRADOV:  od 8 do 50 let

VENIFIKACIJA

V polni zrelosti ekološko pridelano grozdje ročno poberemo, razpecljano skozi pecljalnik. Maceracija 24 ur brez dodanih kvasovk in brez kontrole temperature. Po stiskanju gre vino v inox posode, kjer počakamo par ur, da se umiri ter ga nato damo v rabljene 225 L barrique sode, kjer se prične spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami.

ZORENJE

V barrique sodih vino zori cca. 8 - 10 mesecev. Nato se vino pretoči in brez filtriranja polni v steklenice. Pri polnjenju ne dodajamo dodatnega žvepla.

OPIS VINA

Vino je rumene barve z zlatimi odtenki. Na vonju najprej vonjamo suho cvetje kasneje pa se razvije prijeten vonj po mandeljnih. Na okus je intenziven, polno, je izredno mineralno.

Temperatura serviranja:od 11 do 13 ° C

Vsebina: 0,75 L