header

English (UK)slovensko (Slovenija)

DOMOV   I VINO   I  SOK   I   HIŠA ŠTEKAR   I   KONTAKT
preslednica

REBULA    I   SIVI PINOT   I  MALVAZIJA   I  FILIP   I  EMILIO CUVEE   I  CABERNET SAUVIGNON   I  MERLOT   I  PENINA EMMA   I  EROS rose

cabernet sauvignon

CABERNET SAUVIGNON

Je ena izmed najbolj poznanih in razširjenih rdečih sort. Prihaja iz francoskega Bordeauxa, kjer pa ga kot samega ne uporabljajo ampak mu dodajajo merlot. Ima značilni vonj po robidnicah kot mlado vino, s procesom staranja pa dobi plemenit vonj po suhih slivah, marmeladah.

VINOGRADI: Početrtka

STAROST VINOGRADOV: 20  let

VENIFIKACIJA

V polni zrelosti ekološko pridelano grozdje ročno poberemo, razpecljano skozi pecljalnik. Maceracija 20 - 25  dni brez dodanih kvasovk in brez kontrole temperature. Po stiskanju gre vino v inox posode, kjer počakamo par ur, da se umiri ter ga nato damo v rabljene 500 L hrastove sode, kjer se prične spontana fermentacija z lastnimi kvasovkami.

ZORENJE

V hrastovih sodih vino zori cca. 12 - 14 mesecev. Nato se vino pretoči in brez filtriranja polni v steklenice. Pri polnjenju ne dodajamo dodatnega žvepla.

OPIS VINA

Vino je rubinaste barve z rahlimi vijoličnimi odtenki. Zaznamo prijeten vonj jagodičevja, zelišč in slivove marmelade. Tanini so elagantni, mehki in svežina da vinu pitkost.

Temperatura serviranja: od 16 do 18° C

Vsebina: 0,75 L